Benzinkút telepítési tudnivalók

Nem is olyan régen csak vágyálom volt egy magán tankoló állomás telepítése.  Egy évtizeddel ezelőtt egy ilyen fejlesztés az engedélyeztetés, a magas beruházási és működtetési költségek miatt elérhetetlen célnak bizonyult magánemberek számára. A benzinkút üzemeltetés, mint minden más vállalkozás odafigyelést és törődést igényel, de az ebben az esetben több dologra kell odafigyelni, mint egy átlagos beruházás esetében.

Jogszabályok betartása

Bizonyos feltételek mellett a magán töltőállomás telepítése ma már szinte bárki számára elérhető. Ezeket a feltételeket több jogszabályban szabályozza a jogalkotó, ezért a benzinkút üzemeltetési pályázat megírása előtt érdemes az összes biztonságra vonatkozó szabályról tájékozódni.  A benzinkút üzemeltetés fokozottan tűz és robbanás veszélyes anyagok kezelésével jár, ennek megfelelően igen szigorú jogszabályok írják elő a töltőállomás létesítésének feltételeit, elhelyezési és védő távolságait és a telepítendő berendezések műszaki megfelelőségére vonatkozó elvárásokat. Ezek a jogszabályok előírják azt is, hogy milyen feltételeknek kell megvalósulniuk ahhoz, hogy a létesítési, majd később a használatba vételi engedélyt megkapja a beruházó.

Megfelelő terület kiválasztása

A biztonság az elsőrendű szempont, hiszen a gyúlékony üzemanyag fokozottan robbanásveszélyes.
Így az erre vonatkozó jogszabályoknak maximálisan meg kell feleljen a terület. Fel kell tudni mérni a terület tulajdonságait a benzinkút üzemeltetési pályázat benyújtása előtt, ugyanis nem mindenhol lehet megépíteni a kutat, ahol veszélyes anyagok kezelése zajlik majd. Számos feltételnek kell adottnak lennie ahhoz, hogy egy helyszín megfelelőnek bizonyuljon. Laikus beruházóként ebben érdemes szakember segítségét kérni. A feltételek meglétének feltérképezéséhez a Multicore Kft. szakértő segítséget nyújt. Kollégáink minden jogszabályban előírt szempontra kiterjedő elemzést készítenek tervei megvalósításához.

Költségvetés és üzleti koncepció

Amennyiben a szakértői felmérés alapján a terület alkalmasnak bizonyul benzinkút üzemeltetésére, úgy a következő lépés a költségvetés elkészítése. Az üzemanyag nem egy olyan termék, amit ha olcsóbban kínál, többen is fogják venni, ezért átfogó tervre lesz szüksége a sikeres üzemeltetéshez. Az üzleti terv készítésekor szükséges figyelembe venni a finanszírozási lehetőségeket, a várható forgalmat és bevételeket. Ebből fogja látni a beruházó, hogy mikorra várható a befektetés megtérülése, és ennek megfelelően tud döntést hozni.
Az üzleti terv és a költségvetés elkészítésében is rendelkezésére állnak szakértő kollégáink, akik számtalan sikeresen üzemelő töltőállomás tervét készítették el korábban.

Mindenképp megéri

Hogyha Ön egy járműparkot üzemeltet, akkor számos érv szól a magánkút létesítése mellett. Az automata benzinkút telepítés egyszerű módja a járművek hatékony üzemanyag-ellátásának. Mivel nincs szükség munkaerőre a működtetéséhez, ezért a személyzet nem követhet el visszaélést. Kizárólag azonosítás után lehet tankolni kártya segítségével. A benzinkút üzemeltetési pályázat szakembereink segítségével egyszerűbb, mint gondolná!

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!