Egy céltudatos nő, és a világ első tankolása – azaz Bertha Benz története

Bertha Benz egy német autóipari úttörő volt. Karl Benz üzlettársa és felesége. Gazdag családból származott, és habár ő maga soha nem tanulhatott – az akkori társadalmi normák miatt – mindig is érdekelték a tudományok. Két évvel a Karl Benzzel kötött házassága előtt, a hozománya egy részét arra használta fel, hogy befektetett leendő férje cégébe. Miután összeházasodtak Bertha elvesztette a jogát, hogy befektetőként tevékenykedjen, de Karl Benz továbbra is fel tudta használni Bertha hozományát, mint anyagi támogatást.

 

A ló nélküli kocsi

 

1885 – egy forradalmi találmány születése

Karl Benz 1885 decemberében befejezte a munkát az első ló nélküli kocsin. Az automobil ötlete a kerékpár alapjaira épült. Küllős kerekekből, kurblihoz hasonló kormányból, és egy négyütemű motorból állt. A gyújtást egy gyújtótekercs adta, a hűtésért pedig egy párologtató volt felelős. Az úgynevezett Benz Patent-Motorwagen – azaz Benz autó – az első gépi erővel hajtott, benzinnel működő kocsi volt.

 

1886 – a Benz Patent-Motorwagen bemutatása a nagyközönségnek

1886-ban mutatták be a Benz Patent-Motorwagent, azonban ahhoz, hogy az emberek el is fogadják, és az eladások is felpörögjenek, még kellett egy lökés…

 

1888 – a figyelem megszerzése

1888. augusztus 5-én, a 39 éves Bertha Benz Mannheimből Pforzheimbe (106 km) vezetett – a két fiával, Richárddal és Eugennel – férje tudtán kívül, és anélkül, hogy engedélyt kért volna a hatóságoktól. Habár a látszólagos cél az volt, hogy meglátogassa az édesanyját, valójában más motivációi voltak. Be akarta bizonyítani a férjének, hogy a forradalmi találmánya, amibe mindketten hatalmas összegeket fektettek, igenis pénzügyi sikereket is hozhat nekik, ha egyszer széles körben meg tudják ismertetni, és elfogadtatni az emberekkel. Önbizalmat akart adni Karlnak, hogy a találmányának van jövője. Így ő lett az első ember, aki egy hosszabb távot tett meg automobillal. Az út oda-vissza 194 km volt.

 

Bertha gondolata beigazolódott, az utazás nagy nyilvánosságot szerzett a találmánynak.

 

Így lett a Wiesloch-i gyógyszertár, az első töltőállomás a világon

Bertha Benz a 106 km hosszú útnak, üzemanyagtank nélkül, mindössze 4,5 liter üzemanyaggal a karburátorban vágott neki. Ahhoz, hogy teljesíteni tudja a távot, útközben ligroint kellett találnia, ami akkoriban csak gyógyszertárakban volt elérhető. A ligroin – ami egy tisztító folyadék, petróleum oldószer – a kocsi működéséhez elengedhetetlen volt. Így megállt Wieslochban a gyógyszertárnál, hogy vásároljonaz üzemanyagból. Így történt meg a világ első tankolása. A gyógyszertár pedig a mai napig működik.

Bertha szerepe az automobil történetében

Bertha az első terep tesztelőként járult hozzá a Benz Motorwagen tervezéséhez, ezzel egyben népszerűséget szerezve a modellnek világszerte, és elindítva az első eladásokat. Útja során több műszaki hiba is adódott: eltömődött az üzemanyagvezeték, javítani kellett egy láncot, valamint elkopott a fából készült fék, melyet egy suszter segítségével, bőrrel javított, ezzel a világ első fékbetétjét elkészítve. A hibák számos kulcsfontosságú fejlesztési területre rámutattak, amiket Karl később tovább is fejlesztett. Ez pedig meghatározó volt az automobil technológia fejlődésében globálisan is. Bebizonyította, hogy a növekvő autóipar számára, mennyire meghatározóak a terep tesztek.

 

Tisztelgés Bertha előtt

Bertha Benz útjának emlékét nemcsak a Wieslochban, a gyógyszertár előtt állított szobor őrzi, hanem a – 2008-ban hivatalosan is az ipari örökség részeként elfogadott – Bertha Benz emlékút is. Az emlékút Mannheimből, Heidelbergen és Wieslochon keresztül, Pforzheimig és vissza tart.

Sok évnek kellett eltelnie, mire a népesség többsége elfogadta ezt a forradalmi  innovációt. Azonban a 20. századra az automobil az ipari fejlődés egyik legfontosabb részévé vált. Ma már senki nem tagadja, hogy mekkora lépés volt ez a modern élet felé, amit a Benz család tett lehetővé. Mégpedig nem más, mint Bertha volt az, aki a megrendíthetetlen hitével, és bátorságával nagymértékben hozzájárult ehhez a sikertörténethez. A Benz család életéről 2011-ben filmet is forgattak Carl&Bertha címmel.

 

Cikksorozatunk első részéből kiderült, hogyan történt a világ első tankolása, ha érdekli hogyan folytatódik az autóipar fejlődésének és buktatóinak története, olvassa el a cikksorozat következő részét is!

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!