Konténerkút

Az Optimum Line család a legjellemzőbb felhasználási igényekre lett optimalizálva, míg a Professional Line család a legteljesebb szolgáltatást kedvelők felhasználási igényeire lett tervezve. Egységei a világ vezető gyártóinak minőségi termékeiből lettek összeválogatva, így biztos lehet benne, hogy minden elvárást teljesít és a neves gyártók termékeinek minőségét-megbízhatóságát élvezheti, a Multicore által biztosított országos szervizháttérrel kiegészítve.

Felszereltség Professional Line Optimum Line
Szín Ezüst metál RAL 9006 Szürke RAL7012
Űrtartalom 10,15,20,30 10,15,20,30
Falvastagság 4 vagy 5 mm 4 mm (kiv. 30e)
Duplafalú tartály opció N
Hőszigetelés opció N
100% kármentő X X
Olajálló bevonat tartályon X X
600 mm dómfedél X X
3″ Elaflex töltő X X
Biztonsági mágnesszelep X X
Túltöltésgátló X X
Szintmérő X X
Elektronikus leürülés védelem X X
Üzemanyagszűrő X X
Vízzáró fedél dóm felett X X
Világítás 2 x LED X
Dugalj 2-2 db 1 db
Hitelesített (MID) kútoszlop X X
Kútoszlop teljesítmény 40,80, 130, 200 L 40,80,130, 200 L
Feltöltő szivattyú opció opció
Külső kezelés csomag opció opció
Hőkompenzálás opció N
Két jármű kiszolgálás egyidőben opció N
Tankoló automata opció opció
1 vagy 2 gázolajpisztoly opció N
AdBlue opció opció
10 év átlyikadás elleni garancia X X
20 év átlyukadás elleni garancia opció N
5 év díjmentes felülvizsgálat évente X opció
Garancia 2 év 1 év

A Professional Line család a legteljesebb szolgáltatást kedvelők felhasználási igényeire lett tervezve. Egységei a világ vezető gyártóinak minőségi termékeiből lettek összeválogatva, így biztos lehet benne, hogy minden elvárást teljesít és a neves gyártók termékeinek minőségét-megbízhatóságát élvezheti, a Multicore által biztosított országos szervizháttérrel kiegészítve.

Az Optimum Line család a legjellemzőbb felhasználási igényekre lett optimalizálva. Egységei a világ vezető gyártóinak minőségi termékeiből lettek összeválogatva, így biztos lehet benne, hogy minden elvárást teljesít és a neves gyártók termékeinek minőségét-megbízhatóságát élvezheti a Multicore által biztosított országos szervízháttérrel kiegészítve.

Az üzemanyagköltségek csökkentésének legjobb módja: a konténerkút

A telephelyi üzemanyagtartály nem egy mindennapi termék és nem is való mindenkinek. Egy átlagos járműtulajdonosnak például semmi szüksége arra, hogy saját kúttal rendelkezzen. Viszont ha egy mezőgazdasági, fuvarozó vagy bármely nagy járműparkkal bíró cégről van szó, a konténerkúttal tetemes összegek, akár milliók takaríthatók meg.

Az említett szektorokban tevékenykedő vállalatok kiadásainak jelentős részét a gépjárművek fenntartása képezi – többek között a javítás, a karbantartás és a tankolás. Ezek közül a legnagyobb összegek az üzemanyagköltségekre mennek el, amelyek garantáltan rendszeresen jelentkeznek. A hajtóanyag ára nem csak magas, de még változékony is, ami kiszámíthatatlanná teszi a várható kiadásokat, ezáltal a vállalatra is nyomást helyezve.

A konténerkutaknak köszönhetően az üzemanyagot nagykereskedelmi áron szerezheti be.

Milyen jellemzőkkel bír egy konténerkút?

A konténerkút vásárlása egy hosszútávú beruházás, épp ezért érdemes a lehető legtöbb információt beszerezni a szerkezetről, hogy a döntés során mindent latba tudjon vetni, ezáltal pedig a lehető legjobb elhatározást tudja meghozni. Nézzük is, hogy melyek a konténerkút legfőbb tulajdonságai.

Kompakt

A konténerkút mind az üzemanyag tárolását, mind a kiszolgálást egyidejűleg lehetővé teszi. Tartalmaz tartályt, szivattyút, kimérő szerkezetet és biztonsági berendezéseket is. Továbbá igény szerint automatikusan elvégzi az üzemanyagszint mérését, a tankolások ellenőrzését, ezek könyvelését, valamint méri az átlagfogyasztást is. A szerkezet jóval  több funkcióval bír, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

Időt takarít meg

Minden szükséges eszközt tartalmaz ahhoz, hogy egyszerűen és gyorsan menjen a tankolás. De rengeteg idő spórolható azáltal is, hogy a járműveket nem kell kivinni a telephelyről az üzemanyag utánpótlása miatt.

Az konténerkút automatizálásával 90%-al csökkenthető a hajtóanyag tárolásával, kiszolgálásával, adminisztrálásával töltött munkaidő, az elszámolások pedig közel 100%-os pontosságúvá tehetők.

Ellenálló

Kialakításának köszönhetően rendkívül időtálló. A kút minden egysége zárt térben van – a konténer belsejében – így nincs kitéve az időjárás okozta romboló hatásoknak, amelyek például egy szabadon álló kutat érintenek. Lényegtelen tehát, hogy hány fok van odakint, milyen viharok, időjárási viszontagságok között áll a kút, a konténer mindentől garantált védelmet biztosít.

Mobilis

A szerkezet nagy előnye a hordozhatóság. A konténerkút tehát együtt képes költözni a céggel. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy mind a szállítás, mind a telepítés szigorú szabályozásokhoz kötött. Ezekről lentebb többet megtudhat.

Könnyen karbantartható

A régi, barkács jellegű konténerkutak szervizelése kifejezetten nehézkes, olykor lehetetlen helyrehozni a hibákat, az alkatrészeket beszerezni pedig egy rémálom. Az elavult konténerkutak helyett azonban megjelentek a modern, gazdaságos szerkezetek, amelyeknek javítása is rendkívül egyszerűen és gyorsan történik. Az általunk forgalmazott kutak vezető gyártók termékeiből állnak össze, amelyek biztosítják a prémium minőséget. Olyan rendszereket terveztünk meg, melyek minőségi alapanyagaiknak köszönhetően stabilan és hosszútávon működnek. A neves gyártóknak köszönhetően pedig az alkatrészellátás évtizedek múlva sem jelent majd problémát.

Mennyire biztonságosak a konténerkutak?

Az üzemanyagköltségek csökkentése csalogatóan hangzik, mégis sokan hezitálnak a megoldás biztonságát illetően. Ők biztosan nem tudják, hogy az üzemanyagtartály tárolására kifejlesztett konténer mennyire megbízható. Kialakításának köszönhetően a tartály maximálisan védett az időjárástól, illetve a külső behatásoktól – a konténer ajtajára még riasztó is szerelhető.

A konténer a tartálynak, a kiszolgáló rendszernek és magának a hajtóanyagnak is védelmet biztosít, mindemellett jellemzően van benne kármentőmedence is. Utóbbi lényege, hogy ha a tartály netalántán megsérül – például kilyukad – az abban lévő üzemanyagot felfogja, így az nem folyik el. Ebből adódóan természetesen a kármentő kapacitásának minimum akkorának kell lennie, mint a tartályé. A kármentőmedencének köszönhetően, bármi történjék, a hajtóanyag semmiképp nem szivároghat a talajba, így a környezetszennyezés elkerülhetővé válik.

Kevésbé elterjedt, de előfordulnak duplafalú konténerkutak is, amelyek esetében a kármentő lényegében a tartály külső héja.

A tőlünk beszerezhető csúcskategóriás Optimum Line és a Professional Line konténerkutak a legjobb minőséget képviselik, így biztonsági problémákkal garantáltan nem kell számolni, ha ezek mellett teszi le a voksát.

Mi alapján válasszon?

A konténerkút kiválasztásánál mindenképp figyelembe kell venni a tartály méretét, illetve a kiszolgálási kapacitását is. Érdemes néhány számítást elvégezni arról, hogy milyen fogyasztás mellett üzemel a gépparkja és eszerint dönteni a konténerkút teljesítményét illetően. A választásban szakértő kollégáink szívesen nyújtanak segítséget, hogy a céljaihoz tökéletesen illeszkedő konténerkutat szerezhesse be.

A szabályozásokról is tudnia kell!

A helyszíni üzemanyagtartállyal járműveit rendkívül gyorsan és hihetetlenül egyszerűen szolgálhatja ki. Ezáltal számottevő fáradtságtól kímélheti meg magát és alkalmazottait is. Ez rendkívül jól hangzik, azonban közel sem elég, ha csak ennyit tud a konténerkutakról. Van néhány elengedhetetlen szabályozás, amelyeket mindenképp ismernie kell, mielőtt vállalkozását saját konténerkúttal fejleszti, hogy nehogy tudtán kívül törvénysértést kövessen el.

Telepíthető, de csak az engedélyeztetés után

A saját töltőegység csak abban az esetben használható telephelyén, ha az előírt engedélyeket beszerezte. A folyamat több lépésből áll, ugyanis meg kell kapnia a létesítési engedélyt, a hatósági szakvéleményeket, valamint a használatbavételi jogosultságot is.

Az eljárást újból kell kezdeni, amennyiben új területre szállítja a konténerkutat. Tehát a használata csak az adott területen lehetséges, ahova megkapta a jóváhagyást. Nem mindegy, hogy a konténerkút milyen helyen, környezetben kap helyet. A maximális biztonság csak a szabályok betartása mellett érhető el. Az előírásokat mindenképp be kell tartani, ugyanis a felelőtlen üzemanyag tárolás jelentős kockázatot rejt magában.

Mozgatható, de csak szigorú szabályok mellett

A szerkezet nagy előnye, hogy mobilis, így a megvásárlása azoknak a cégeknek is tökéletes választás, akik telephelyüket gyakran változtatják. Azt azonban mindenképp tudni kell, hogy habár a konténerkút mozgatható, áttelepítése szintén szabályozások közé szorított.

A nagy mennyiségű üzemanyag szállítása amellett, hogy veszélyes, tilos is. A konténerkút kizárólag a hajtóanyag tárolását teszi lehetővé, a fuvarozását nem!

Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy ha egyszer a töltőállomást letette egy bizonyos pontba, onnan soha többé nem mozdíthatja el. A konténerkút kiürített állapotban szállítható, azonban ekkor is csak a speciális engedélyek és a megfelelő eszközök birtokában.

Amennyiben cégének változik a munkaterülete, semmiképp ne próbálja saját kútfőből megoldani a konténerkút áttelepítését. A törvényes fuvarozáshoz felkészültség és speciális szaktudás szükséges.

A Multicore Kft. tapasztalt csapata a konténerkút szakszerű mozgatásában is segítséget tud nyújtani. Mi az engedélyeztetési ügyintézés során is támogatjuk partnereinket, hogy a lehető leggyorsabban kézhez kapják a szükséges papírokat.

Az üzemanyag tárolható, de csak bizonyos mennyiségig

Mind a közforgalmi, mind az üzemi töltőállomáson a robbanásveszélyes osztályba tartozó üzemanyagok – a 95, 98 benzin, az E85 bioetanol, a repülőbenzin, és a JET A1 – föld feletti konténerkútban, legfeljebb 10 000 liter mennyiségben tárolható. Míg a tűzveszélyes osztályba tartozó üzemanyagok – a gázolaj, a bunker gázolaj, a tüzelőolaj, valamint a könnyű és az extra könnyű fűtőolaj – föld feletti konténerkútban maximum 30 000 liter mennyiségben raktározható el.

A legjobbat a legjobbaktól!

A Multicore Kft. olyan egyedi módon összeállított konténerkutakat forgalmaz, melyeket a világ vezető márkáinak legkiválóbb termékeiből állítottunk össze. Az általunk létrehozott és forgalmazott konténerkutak minden igénynek megfelelnek. Munkánk során az ár-érték arányra is kiemelt figyelmet fordítunk, így minőségi és megbízható, ugyanakkor megfizethető szerkezeteket kínálunk partnereink számára. Számos beszállítóval állunk kapcsolatban, így tudjuk beszerezni a legjobb termékeket. Ezek felhasználásával dolgoztuk ki az Optimum Line és a Professional Line termékcsaládokat.

A konténerkutak, amelyek minden igényt kielégítenek

Az Optimum Line kimagasló egységei a hagyományos felhasználást magas színvonalon elégítik ki. De annak, aki valami extrára vágyik, a Professional Line konténerkutakat ajánljuk, ugyanis ez a család a legteljesebb szolgáltatást kedvelők felhasználási igényei mentén lett megtervezve. Mindkét kúttípus elsőrendű töltőállomást biztosít.

Teljes körű kiszolgálást nyújtunk!

Amellett, hogy egyedülálló konténerkutakat biztosítunk, vállaljuk a karbantartásukat, javításukat is. Országos szervízháttérrel kiegészítve emeljük magasabb szintre ezt az önmagában is kimagasló újítást. Mindemellett segítséget nyújtunk az engedélyek beszerzésében, a kút szállításában és telepítésében is. Komplett szolgáltatásunk által levesszük a terhet a megrendelőink válláról.

A Multicore Kft. termékei a bizonyítékok arra, hogy a prémium kategóriás töltőállomások már konténerkutak formájában is kivitelezhetők!