Tankolóautomaták

Üzemi és közforgalmi tankautomata megoldások.

Üzemi

Közforgalmi

Közforgalmi tankoló automata

Személyzet nélkül működő töltőállomás? A tankolóautomatával ez sem lehetetlen!

A technológiai újdonságok, ahogy a legtöbb iparágban, úgy a benzinkúttechnika területén is egyre inkább afelé irányulnak, hogy a munkafolyamatok automatikussá, ezáltal pedig gyorsabbá és egyszerűbbé váljanak. A fejlesztéseknek köszönhetően ma már egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a töltőállomások idővel 100%-ban önműködőek legyenek.  Mindehhez sokat tesz hozzá a tankolóautomaták egyre nagyobb népszerűsége, gyors terjedése.

De mit is tud tulajdonképpen egy tankolóautomata?

Fejlett informatikai rendszerének köszönhetően az automata megbízhatóságot és egyszerű ellenőrizhetőséget kínál. Legnagyobb előnye, hogy a nap 24 órájában képes kiszolgálni a kuncsaftokat, bármilyen külső, emberi segítség nélkül.  Humán erőforrást egyáltalán nem igényel, beavatkozásra csak az esetleges kontrollálások és a szervizelések során van szükség. Ezáltal rengeteg energiát, időt és nem mellesleg pénzt lehet vele megspórolni.

A berendezések az üzemanyag kiadásán felül számos egyéb funkcióval is rendelkeznek, amelyek által hihetetlen szabadságot és komfortot biztosítanak az üzemeltetőknek.

A berendezés az adminisztratív feladatok ellátásában és az adatok modern, felhőalapú tárolásában is az élen jár. Az üzemanyagkészletet folyamatosan figyeli, illetve nyilvántartja, hogy mennyi fogyott, és hogy mikor van szükség a pótlásra. Az adatokat egy központi számítógép gyűjti és összegzi, anélkül, hogy ezekbe bárkinek bele kellene avatkoznia.

Az automata biztonsági funkcióval is rendelkezik. Azonnal leállítja a tankolást, ha a töltőpisztoly nincs a betöltőnyílásban.

Az üzemi tankolóautomaták esetében lényeges tulajdonságok még, hogy képesek érintés nélkül beazonosítani a tankoló személyt, valamint gyorsan, kártyával felismerik a járműveket.

A tankolóautomata egy olyan rendszer, ami beavatkozás nélkül működik, és az összes szükséges információt megbízhatóan tárolja. A szerkezet hatalmas segítséget nyújt, mind a közforgalmi, mind az üzemi benzinkút tulajdonosoknak, fenntartóknak.

Az automatizált tankolás történetének kezdete régebbre nyúlik vissza, mint azt gondolnánk…

A tankolóautomaták ősének tekinthetjük az éjszakai tankbox-ot, amely az 1950-es évek innovációja volt. A szerkezet rendkívül egyszerű működési elvvel bírt: előre meg kellett vásárolni egy kulcsot, amely egy trezort nyitott. Ebben volt egy kanna, tele üzemanyaggal, amihez a kulcs tulajdonosa a nap bármely órájában hozzáfért.

Az első, maihoz már hasonló automaták forgalmazása csak az 1990-es években kezdődött el. Ezek úgy működtek, hogy beazonosították a sofőröket, majd a belső memóriájukban rögzítették a kiadott üzemanyag mennyiségét. A tankolóautomaták fejlődésében nagy áttörést jelentett, amikor 2007-ben megjelentek azok az új darabok, amelyek már a felhőalapú tárolásra is képesnek bizonyultak.

Hová fejlődtek a tankolóautomaták?

A Multicoe Kft. termékpalettájában mindig helyet kapnak a piacon kapható legkorszerűbb berendezések is. Termékeink között mind a közforgalmi, mind az üzemi tankolóautomaták legújabb típusai megtalálhatók.

Közforgalmi tankolóautomaták

A legfejlettebb közforgalmi fizetési rendszerünk jelenleg a csúcstechnikás Crypto VGA Tokheim tankolóautomata, amely a piacvezető készülékek egyike. A hihetetlenül modern érintőképernyő gyors és könnyed fizetést tesz lehetővé. A grafikák pedig érthetően irányítják a végfelhasználót a fizetési és a hűség-kártya leolvasásának folyamatain keresztül.

A Crypto VGA garantáltan biztonságos fizetést kínál, ugyanis a legmodernebb PCI-jóváhagyásokkal és csalásellenes megoldásokkal rendelkezik.

Az innovációknak köszönhetően a törzsvásárlói kampányok és promóciók is egyre inkább személyre szabhatók. A Quantium 510M kútoszlop család média kijelzője például támogatja a boltban történő vásárlások növelését is. A plakátok és a szórólapok helyett egyedi reklámfelületen hirdethetők a termékek, amely rendkívül látványos megjelenést biztosít. Míg a papírforma csak néhány ember figyelmét kelti fel és csak bizonyos, nem mindig a legszembeötlőbb helyekre tehető ki, addig a beépített, multimédiás reklámokkal lehetetlen, hogy a vásárló ne találja szembe magát.

Közforgalmi kutakon a vásárolt hajtóanyag készpénzzel, bankkártyával vagy üzemanyagkártyával is kifizethető. Ennek köszönhetően a pénztárnál való, gyakorta jelentkező sorban állás garantáltan elkerülhető. Az automatizált rendszernek köszönhetően nincs szükség pénztárosra vagy kútkezelőre, ezáltal a kevésbé forgalmas órákban az üzemelés akár munkaerő nélkül is megvalósítható. Így az éjszakai műszakpótlékok árát teljes mértékben megtakaríthatja.

Üzemi tankolóautomaták

Saját üzemanyagkúttal nehézkes a kontrollált tankolás, ugyanis szinte lehetetlen nyomon követni, hogy pontosan hány liter hajtóanyagot használnak fel. A nagy flottával rendelkező vállalkozások számára rengeteg időt vehet igénybe a felhasznált üzemanyag adminisztrációja is. A felügyeletlen tankolás pedig akár komolyabb visszaéléseket is magával vonhat.

A tankolóautomata megoldást kínál a jelentkező problémák mindegyikére. Lehetővé teszi, hogy a berendezésből csak kártyás azonosítás után lehessen tankolni, illetve biztosítja a felügyeleti és a vezérlő rendszer működtetését is. A berendezés által megbízható és ellenőrizhető módon folyik a hajtóanyag utántöltése, mindezek mellett pedig ellátja az adminisztrációs feladatok teljes körét, ezáltal rengeteg felesleges munkaórától kímélve meg Önöket.

Üzemi automatánk képes akár egyidejűleg tizenhat töltőpont vezérlésére is. Kompatibilis a különböző gyártmányú kútoszlopokkal és az AdBlue kiadókkal is. Az azonosítás beállítható mind a járműre, mind a sofőrre, illetve történhet PIN kóddal, elektronikus kártyával vagy koronggal is. A központban futó szoftver egyszerre több telephelyet is kezelni tud.

Az üzemi automata képes a flották tankolásainak a jogosítására, a fogyasztások elemzésére, illetve ezek követésére, méghozzá valós időben. Igény szerint a berendezéshez csatlakoztatható még elektronikus szintmérő, sorompós beléptetőrendszer vagy mosóvezérlés is.

A tankolóautomatáink LCD kijelzővel és Titan-Hykkoris adatfeldolgozó szoftverrel rendelkeznek és képesek 2 500 tankolási adat tárolására, illetve 3 000 – 3 500 jármű és sofőr azonosítására.

Összegezve tehát a tankolóautomata számos tevékenységet képes végrehajtani:

  • méri a tartályban található üzemanyag mennyiségét;
  • beazonosítja a tankoló személyt, akár érintésmentesen is;
  • pillanatok alatt, akár egy kártyával felismeri a járműveket;
  • online, azonnali adattovábbításra képes;
  • igény szerint szabályozni tudja a kibocsájtott üzemanyag mértékét;
  • az adatokat felhőben tárolja, így azok bárhonnan elérhetők;
  • blokkolja az üzemanyag áramlását, ha a töltőpisztoly nincs a betöltőnyílásban.

Mit hozhat a jövő?

A gyors ügyintézés és az egyszerű kezelhetőség miatt a felhasználók részéről egyre nagyobb igény mutatkozik az olyan rendszerek iránt, amikkel a tankolás pillanatok alatt és rendkívül egyszerűen letudható. Épp ezért minden jel arra utal, hogy az automatizált tankolás térhódításában nem lesz megállás. Várhatóan a benzinkutak működtetéséhez egyre kevesebb emberi erőforrásra lesz szükség.

A tankolóautomaták népszerűségének fokozatos növekedése tehát nem kérdéses. Nagy valószínűséggel a közeljövőben egyre több önvezérelt berendezéssel találjuk majd szembe magunkat.

A Multicore-nál mi azon dolgozunk, hogy mindig korszerű, felhasználóbarát fejlesztéseket adjunk ki a kezeink közül.

Közforgalmi kúthoz tankolóautomata? A vásárlók imádni fogják!

A közforgalmi automatikus rendszerekkel nem csak Ön, a vásárlói is jól járnak! Épp ezért lesz a környék legnépszerűbb benzinkútja az Öné, amint telepíti a korszerű fizetési rendszert. De nézzük, hogy mi szól a berendezés mellett, miért lesz a vásárlók kedvence!

Várakozásmentes

A hosszan kígyózó sorok, a türelmetlen, frusztrált kliensek eltűnnek a töltőállomásról. Persze előfordulhat, hogy egy gyakorlatlanabb vásárló lassabban végez az automatizált fizetési rendszer használatával, viszont egy-két alkalom után már biztos, hogy ő is gördülékenyen és gyorsan esik majd át a procedúrán. A tankolási folyamat garantáltan gyorsabban megy majd, hiszen a kiszolgálói oldalról kikerül a képből az emberi tényező.

Élmény

A szupermarketekben az automata pénztárak megjelenésük után gyorsan népszerűvé váltak, ugyanis az emberek nagyon szeretik ezeket. Legfőképp azért , mert hiába fordul elő – főként a rutintalan vásárlóknál – hogy lassan végeznek, ezt nem érzékelik, mivel nem tétlenül várakoznak, hanem a termékek leolvasásával, az automatával foglalkoznak. Épp ez a helyzet a tankolóautomaták esetében is. Az emberek szeretik használni, mivel egy plusz élményt nyújt számukra.

Kényelmes

A legtöbben igyekeznek kitérni az elől, hogy idegen emberekkel kelljen interakcióba lépni. Épp ezért a vásárlóknak jóval kényelmesebb, ha a személyzetet automatizált rendszerek helyettesítik. Azt pedig végképp mindenki szereti elkerülni, hogy vissza kelljen utasítani valakit, vagy valamit. A töltőállomás személyzete sokszor túlságosan is lelkesen igyekszik a tankoló személyek segítségére sietni. De akár olyat is tapasztalni, hogy kérdés nélkül tisztogatják le az autó szélvédőjét, amiért persze elvárják a borravalót, ami szintén negatív érzést generálhat. De a vásárlókat az is irritálhatja, hogy a fizetés során a különböző ajánlatok, pontgyűjtő akciók részleteiről is tudomást szereznek, akár akarják, akár nem.  Az effajta helyzetek elkerülésére tökéletes megoldást kínálnak a tankolóautomaták.

Miért népszerű az automatizált tankolás az üzemi kutakon?

Az energiaárak napról-napra egyre magasabbak. Így a költségeket, ahol csak lehet, csökkenteni kell. A tankolóautomatával sokat tudnak spórolni, azok a nagy flottával bíró vállalkozások, amelyek jelentős üzemanyagfogyasztás mellett üzemelnek. A berendezés által kiváltott emberi erőforrásoknak köszönhetően jelentős összegek takaríthatók meg, azonban számos olyan előnnyel is jár, amelyek másként nem lennének elérhetők.

A rendszer rögzíti a jogosult felhasználókat, szükség esetén lekéri az adott időszak tankolási információját és figyeli a járművek hajtóanyag felhasználását is. Tulajdonképpen az automata önműködővé teszi az üzemanyagkúton zajló összes folyamatot, mindezt természetesen a nap 24 órájában, megbízható, ellenőrzött formában.

A korszerű berendezésnek köszönhetően a statisztikák azonnal, bármikor rendelkezésre állnak. Az adatok kényelmes hozzáférhetőségének köszönhetően a könyvelési feladatok is jóval könnyebbé válnak.

A tankolóautomaták több típusát különböztethetjük meg. Létezik egyszerűbb kivitelű berendezés is, amely a gépjárművezetőt képes azonosítani, illetve a tankolás adminisztrációjához szükséges alapvető információk megadására alkalmas vezérlő elektronikával van ellátva. Ennek van olyan típusa, amely a legtöbb kimérő szerkezet és kútoszlop mellé telepíthető, kiegészítő berendezésként, de van olyan kivitelű is, ami a kútoszlop tartozékaként egybe van építve a berendezéssel. Az effajta rendszer, kialakításától függően 50, 80, esetlegesen 120 felhasználót képes kezelni.

Az ügyfelek tevékenységi köréhez optimalizált automaták speciális megoldásokkal védik az üzemanyagot és emberi erőforrás nélkül szolgálják ki a töltőállomást használókat.

A Multicore Kft. a tankolóautomaták terén is a legjobbat nyújtja!

A 25 éves tapasztalattal rendelkező Multicore Kft. mind az üzemi, mind a közforgalmi tankolóautomata berendezések telepítésével, alkatrészellátásával, hitelesítésével és karbantartásával egyaránt foglalkozik. Beszállítóink a világ vezető benzinkúttechnológiai gyártó cégei. Csapatunk teljes körű kivitelezést és szervizszolgáltatást vállal. Mi minden munkánk előtt felmérjük leendő partnereink igényeit, és mindig a legkedvezőbb, leghasznosabb megoldásokat kínáljuk.

Tegyen bennünket próbára, keresse munkatársainkat bizalommal!

A Multicore Kft. felkészíti töltőállomását az automatizált jövőre!