A hidrogén jelentheti a töltőállomások jövőjét?

hidrogén

A klímasemlegességre irányuló nemzeti kezdeményezésekről egyre többet lehet olvasni, hallani. Ebbe a tendenciába illeszkedik a magyar kormány 2050-ig vállalt környezetvédelmi kötelezettsége is, amelynek lényeges eleme a hidrogén gyártásának, alkalmazásának előtérbe helyezése.

A hidrogén felhasználása hozzájárul a szén-dioxid csökkentéséhez, így az EU-s tagországok mindegyike ráerősített a hidrogénnel kapcsolatos stratégiák kidolgozására, fejlesztésére. 

A tervek szerint a hidrogén a töltőállomások meghatározó üzemanyagává válhat!

Idén májusban megalkották Magyarország Hidrogén Stratégiáját, ezután pedig elkezdték a hidrogén gazdaság kiépítését, amelynek prioritási területe a közlekedés. A hidrogén segítségével az ország csökkenthetné az importált üzemanyagoktól való függését is. 

A hidrogénhajtású gépjárművek már sorozatgyártás alatt!

A Toyota már ‘92-ben  elkezdte a hidrogénhajtás fejlesztését, de csak 2015-ben jelentek meg az első sorozatgyártású üzemanyagcellás járművek. Egy személygépkocsi 5 kg hidrogénnel maximum 650 km-t tud megtenni, a töltési ideje pedig öt perc. Ez az adat az elektromos autók töltéséhez képest jóval előnyösebbnek tűnik. 

A hidrogén elterjedését több tényező is hátráltatja.

A hidrogén tárolásának biztonságos megoldása még mindig nagy kihívásnak számít. Továbbá a töltőállomás hálózat kiépítése és a hidrogén gyári mértékben történő előállítása előtt álló akadályok sem könnyítik meg az innováció terjedését. 

A jó hír, hogy a hidrogénnel kapcsolatban rengeteg kutatás folyik. Szinte az összes hazai műszaki- és tudományegyetemen a kutatási-fejlesztési témák között szerepel a hidrogén. 

Ha a fejlesztések, törekvések a jelenlegi ütemben folytatódnak, elképzelhető, hogy néhány év múlva benzin- helyett már hidrogénkutak sorakoznak majd a töltőállomásokon! Kíváncsian várjuk a jövőt.

A benzinkutak nagy változások előtt állnak!

A hidrogénmeghajtás elterjedését még rengeteg kérdőjel övezi, az azonban már biztos, hogy a töltőállomások jelenkori működési formájukat nem sokáig fogják megőrizni. Rengeteg olyan korszerűsítés van születendőben, amelyek hatékonyabbá és egyszerűbbé tehetik a benzinkutak üzemeltetését. Példaként említhetnénk meg fejlesztésünket, az App&Tank-ot, amely a benzinkutas fizetés megreformálása céljából jött létre. 

Az applikáció modern és komfortos alternatívája a hagyományos készpénzes és bankkártyás fizetési módoknak. A mobilos alkalmazásba előre felvihetők a bankkártyaadatok, így a benzinkútra érve pillanatok alatt, néhány kattintással át is lehet esni a fizetési procedúrán. A gyorsított tankolással mind a vásárlók, mind a töltőállomás tulajdonosok jól járnak. 

A 2022-es év innovációjára már elő lehet regisztrálni, méghozzá díj- és kötelezettségmentesen! Regisztráljon most és előzze meg versenytársait! 

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!