A kereskedelem nagy átalakulás előtt áll – eltűnhetnek a pénztárosok?

A technológia robbanásszerű fejlődésével nem egyszerű lépést tartani. Néhány évvel ezelőtt még a vezetékes telefon mellett keresgéltük a telefonkönyvben a számot, amit hívni szerettünk volna, ma pedig már több kamerával felszerelt, mini lexinokokkal járjuk az utcát, amelyet néha még telefonálásra is használunk. 

A technológia megdöbbentően gyors fejlődése mindenhova, többek között a kereskedelmi egységekbe is beférkőzött. Az egyre innovatívabb megoldásoknak köszönhetően ma már az a kérdés is jogosan merülhet fel bennünk, hogy hamarosan egyszerűen eltűnhetnek a kasszák mellől a pénztárosok?

Az önkiszolgáló kasszák hódítanak!

Egyre több kereskedelmi egység hoz létre önkiszolgáló kasszákat. A nagyobb bevásárlóközpontokban ma már szinte kivétel nélkül lecsipogtathatjuk magunk is a vásárolni kívánt termékeket.

Egyelőre még hazai szinten nem lehetett találkozni kizárólag emberi erőforrás nélkül működő pénztárakkal, azonban erre sem kell már sokat várni. 

kereskedelem

A tatabányai Decathlon immár csak önkiszolgáló pénztárakkal várja vásárlóit – számolt be róla a 24.hu. A szektor történetében mérföldkövet jelentő lépés, része a vállalat összes magyarországi áruházát érintő, nagy automatizációs projektnek. Az önkiszolgáló kasszák felé való elmozdulástól a sportóriás évi több tízezer megspórolt munkaórát és országos átlagban mintegy 2 éves megtérülést vár.

Minden jel arra utal, hogy a kereskedelemben a főirány a teljes körű automatizálás lesz, ami természetesen együtt jár az önkiszolgáló kasszák magasabb számú bevezetésével is.

A benzinkutakon is eltűnhetnek a pénztárosok? 

A lehetséges jövőképek szerint a benzinkutak is az egyre magasabb szintű automatizáltság felé mozdulnak el. Várhatóan a fizetéshez nem kell majd besétálni a shop területére, hanem könnyedén, a kútoszlop mellett, egy applikáció segítségével történik majd meg a fizetés.

Ez ma még csak a jövő, pedig könnyedén a jelenné tehető!

kereskedelem

Fejlesztésünk, az App&Tank, a megszokott fizetési megoldásokra kínál alternatívát, hiszen segítségével a kútoszlop mellett, egy QR-kód beolvasásával, a mobilos alkalmazáson keresztül lehet fizetni.

Ennek értelmében a kút nem igényel drága kasszát sem, így annak egyéb járulékos költségei is megspórolhatók. A többit (készlet, ügyfél, beszállító és jövedéki adó nyilvántartás, számlázás stb.) pedig mind tartalmazza az App&Tank komplett rendszere, így lényegében teljesen megszüntethetők a jelenleg költséges rendszerek, hiszen a működéshez mindössze egy kútoszlopra van szükség.

A fejlesztés a töltőállomások üzemeltetői számára akár teljesen beruházásmentes konstrukcióban is elérhető! 

Jelentkezzen, tesztelje le élesben az App&Tank rendszerét! Tartsa a lépést a technológia fejlődésével, hogy az Ön benzinkútja is nyereségesebbé váljon!

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!