A kisbenzinkutaknál már valóban a lét a tét!

kisbenzinkutak

Megközelítőleg 5-600 töltőállomás üzemelése vált kérdésessé az augusztus 20-dikai hétvégén, miután a kisbenzinkutaknál ellátási hiány alakult ki, illetve nem történt meg a kormány részéről a támogatások kifizetése sem. A Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) közgyűlésén megszavazott lépés hatására – ami feltehetőleg jelentős káoszt eredményezett volna – a kormány részéről jöttek persze a szép ígéretek. Segíthet-e ez a benzinkutakon? Vagy a fennmaradásuk továbbra is kérdéses marad?

A kisbenzinkutak együttes kiállásának hatására ígéretet kapott az FBSZ, hogy a támogatási kérelmek befogadása még a héten megtörténik, a kifizetések pedig a jövő héten megkezdődnek. Emiatt a szövetség úgy döntött, hogy a benzinkutak maguk dönthetnek arról, hogy az augusztus 20-dikai hétvégén zárva tartanak-e vagy sem – számolt be róla a telex.hu

Válságos helyzetben a benzinkutak

Az ársapka negatív hatásait immár egyetlen benzinkútnak sem könnyű tolerálni, főként úgy, hogy az ígért támogatásokkal sem lehet biztosan számolni. A júliusra esedékes literenként járó 20 forintos állami segítséget még nem kapták meg, de arról sem kaptak hírt, hogy az augusztusi kifizetés mikorra várható. Ha a helyzet nem lenne eléggé kilátástalan, erre jött még az ellátási probléma. A Mol ugyanis a megrendelt üzemanyag mennyiségnek már csak az 50 százalékát szállítja le a nem szerződött partnerek felé. 

A benzinkutak ezen tényezők hatására döntöttek a kétnapos üzemszünet mellett. 

„Ebben a döntésben az elkeseredettség tükröződik, hiszen itt most nekünk tényleg a lét lett a tét” – nyilatkozta az Indexnek Egri Gábor, az FBSZ elnöke. 

Az ígért támogatások kiutat jelenthetnek a csávából?

A támogatások kifizetése nyilván javítana a helyzeten, viszont a folyamatos kútbezárásokat nagy valószínűséggel nem szüntetné meg. Az ársapka fenntartásáig a kúttulajdonosok nem lélegezhetnek fel. Éppen ezért – mivel jól láthatóan nem igyekszenek feloldani ezt az intézkedést – a fennmaradás érdekében lépni kell, változtatni kell a megszokott működésen, kiadásaikat minimalizálni szükséges. 

Meggyőződésünk, hogy ma a költséghatékony működéshez a legrövidebb út az automatizálás által vezet. 

Hogyan tehető önműködővé egy kút? 

A benzinkutak az utóbbi hónapokban nem igazán tudták növelni megtakarításaikat, sőt. Így a kút fejlesztése, automatizálása is lehetetlen küldetésnek tűnhet. Persze, csak ha nem hallottak az App&Tank-ról, amely akár beruházásmentes konstrukcióban is elérhető. 

Az App&Tank egy olyan rendszer, amellyel az üzemeléshez szükséges költséges rendszerek lényegében teljesen megszüntethetők, hiszen a működéshez mindössze egy kútoszlopra van szükség.  

Az innovációnak köszönhetően a töltőállomás működtetéséhez nincs szükség drága kasszára, így annak járulékos költségei is megspórolhatók. A többit, tehát a készlet, ügyfél, beszállító és jövedéki adó nyilvántartást, illetve a számlázást tartalmazza az App&Tank. Mert az App&Tank nemcsak egy tankolóautomata, hanem a jövő üzleti modellje. 

Tudjon meg többet az App&Tank-ról, hogy fennmaradása ne váljon kérdésessé!

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!