A tankoló automaták térhódítása

A mai modern világban már nem kell ragaszkodni ahhoz, hogy olyan benzinkutat üzemeltessen vagy olyan helyen tankoljon, ahol kiszolgáló személyzet van a segítségére.

Hiszen olyan technikai innováció vesz minket körül, hogy mindez humán munkaerő nélkül is megoldható már. Ezek az ún. tankoló automaták, amelyek kezelőszemélyzet nélkül is működőképesek.

Nézzük is meg közelebbről, mit is takar pontosan az a kifejezés, hogy tankoló automata?

24 órás készültségben

Ezeknél a rendszereknél nincs nyitvatartási idő, hiszen akár 24 órában rendelkezésre és szolgálatra készen állnak. A tankoló automata olyan rendszer, olyan berendezés, amelyből kizárólag csak azonosítás után lehet tankolni. Az azonosítás mágnes vagy rádiófrekvenciás (RF) kártya felhasználásával lehetséges. A folyamatosan növekvő üzemanyagárak és egyáltalán, a töltőállomások üzemeltetésének költségének emelkedése miatt egyre többen választják ezeket az automata rendszereket, hiszen legalább a munkaerő költségen itt tudnak faragni. De nemcsak ez az egyetlen érv mellettük.

Fejlett informatikai rendszerüknek köszönhetően szuper megbízhatóak, biztonságosak és rendkívül könnyen ellenőrizhetőek, hiszen a használatukhoz szükséges adminisztrációs részfolyamatokat is teljesen ellátják.

Ezeket az információkat egy központi számítógép szoftvere gyűjti, konvertálja és összegzi, anélkül, hogy ebben egy kollégának, egy embernek bele kellene avatkoznia.

Tehát még időt és energiát is lehet vele spórolni.

Kivitelezés, gyakorlat, típus

Beszélhetünk az ún. egyszerűbb tankoló automatáról. Ez a fajta vagy a járművezetőt, vagy magát a járművet azonosítja be a már említett mágneses módszerrel, és ezeket az információkat azonnal továbbítja is az adatokat beazonosító és azokat szinte azonnal feldolgozó számítógép felé. Itt a típust illetően tud választani önálló, önmagában is helytálló tankoló automatát, ami telepíthető a legtöbb kimérő szerkezet és kútoszlop mellé is, mint kiegészítő berendezés. De választhat olyan verziót is, amely a kútoszlop tartozékaként egyben van a berendezéssel. Ez utóbbi 50, 80 vagy 100-120 felhasználót tud fogadni.

Tulajdonképpen ezeket fejlesztették tovább a tervezők, a gyártók és így jött létre az a típus, ami már 24 órás tankolást is biztosítani tud. És itt az azonosítás is többféle lehet, ami szintén innovatív fejlesztés. Hiszen nemcsak külön tudja azonosítani a vezetőt és az autót, hanem egyszerre, sőt, személyre szabott pin-kódot is ad a felhasználónak. Ráadásul nincs korlátozva a használók száma sem. Az adatátvitel könnyen és gyorsan történik, függetlenül attól, hogy maga a berendezés és az iroda milyen távolságra van egymástól. A szoftver itt már annyira fejlett, hogy egyszerre, egyidejűleg több automatát is tud üzemeltetni, illetve több töltőpisztoly kezelését valósítja meg.
Ezeknél a modern tankoló automatáknál az emberi munka tulajdonképpen csak a felügyelés, szervizelés esetében nyilvánul meg és időben is minimális szintre csökkenthető a belefektetett energia.

Hiszen minden adminisztratív folyamatot is elvégeznek ezek a rendszerek, még az üzemanyag készletet is frissítik és folyamatosan figyelik, hogy éppen mennyi fogyott és mikor van szükség pótlásra.

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!