Benzinkúttechnikai eszközök, amikkel gazdaságosabbá tehetik a tankolást a mezőgazdasági cégek

A mezőgazdasági cégek folyamatosan növekvő járműparkja egyre erősíti az igényt, hogy ezek a cégek saját benzinkutakat létesítsenek. Nem véletlen, hogy annyian választják ezt a megoldást, hiszen nemcsak megkönnyíti a mezőgazdasági vállalkozások életét, de gazdaságosabb megoldást is ígér, mind az anyagi mind az időgazdálkodás terén.

Cikkünkben összeszedtük egy üzemi töltőállomás legfontosabb benzinkúttechnikai alapkellékeit, amelyekre egy mezőgazdasági cégnek szüksége lehet.

Konténerkutak

Számos terhet vesz le a cég válláról egy konténerkút telepítése. Legfontosabb előnyei a biztonságos üzemanyag tárolás, a munkaidő, pénz és üzemanyag megtakarítás. A konténeres üzemanyagtöltő állomás része a feltöltő rendszer, a tartály szintmérő, a kiszolgáló rendszer és opcionálisan a tankolóautomata. A rendszer igény szerint automatikusan  elvégzi a tartály üzemanyagszint mérését, a tankolások ellenőrzését, a tankolási mennyiség könyvelését és ellenőrzi az átlagfogyasztást, ezzel optimalizálva a folyamatot.

Tankolóautomaták

A tankolóautomaták segítenek a járművek kontrollált tankolásában, az üzemanyag felhasználások nyomonkövetésében és adminisztrálásában. Teljeskörűen, naprakészen elvégzi az üzemanyag felhasználással kapcsolatos adminisztrációt és készletkezelést, emberi beavatkozás nélkül. A berendezés mellett egy olyan kiértékelő szoftver segíti a működést, amin rögzíti a megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználókat, lekérheti az adott időszak tankolási információját és figyelheti a járművek üzemanyag felhasználását.

Mindemellett nyomon követheti a tartály, vagy tartályokba betárolt üzemanyag mennyiségének változását is. Ezáltal a berendezés automatizálja az üzemanyagkúton zajló összes folyamatot. Mindezt 0-24 órában, megbízhatóan, ellenőrzött formában.

A GIR automata tankoló rendszer pl. jogosítja a flották tankolásait, valós időben vagy önálló üzemmódban – ahol nincs lehetőség kezelői számítógéphez csatlakoztatni pl. külső helyszínen – követi az üzemanyag fogyasztásokat, emellett kereskedelmi gázolaj adóvisszaigénylésre is használható. A rendszerhez elektronikus szintmérő, sorompó beléptetés, mosó vezérlés is csatlakoztatható. A jármű vagy sofőrazonosítás történhet PIN kóddal, elektronikus kártyával vagy koronggal. A központban futó szoftver több telephelyet is képes egyszerre kezelni, így hatalmas szabadságot ad és nagyban leegyszerűsíti az üzemanyag kezelés folyamatát a mezőgazdasági cégek számára.

Kútoszlopok

Minden a Multicore által kínált Tokheim kútoszlop egyedileg építhető, a vásárlói specifikációk alapján. Csúcsminőségű alkatrészekből áll, és a legmodernebb minőségpolitikai szabályok alapján készül. Öt típusban egy-, két- ill. többtermékes, benzin, gázolaj, etanol, AdBlue kiadására alkalmas,  pisztolygáz visszavezetéssel felszerelt vagy anélküli kútoszlopokat kínálunk. A Tokheim kútoszlop csúcskategóriás és innovatív benzinkút technikai megoldásai a piac folyamatosan változó és megújuló követelményeire reagálnak, amikkel időt, pénzt és energiát spórolhat.

Tartályszintmérők

Az OPW tartálymérő vegyes multi-drop technológiája jelentősen csökkenti a vezetékezési és telepítési költségeket úgy, hogy lehetővé teszi a szondák és érzékelők visszaszerzését a tartálymérőhöz egyetlen vezetéken, és lehetővé teszi akár 12 érzékelő vagy 24 intelligens érzékelő felügyeletét bármely kombinációban. A Nano intuitív színes érintőképernyője és az egyszerű adatmegjelenítési beállítások kényelmes helyszíni hozzáférést biztosítanak a valós idejű leltárhoz és riasztási adatokhoz, míg a nyomtatók távoli elérése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bárhol ellenőrizzék a nyomtávot, így a Nano a leginkább felhasználóbarát tartálymérő az iparban.

AdBlue tárolók

A saját AdBlue tárolók segítségével nagymértékben csökkenthető az adalékanyag ára. A nagy mennyiségben történő kiszállítás gazdaságosabb megoldást kínál, így a tároló telepítésére fordított összeg hamar megtérül. Üzemi AdBlue tárolóval a tárolás az üzemi hőmérsékleti tartományban biztonságosan megoldható. Az AdBlue tároló számos olyan funkcióval van felszerelve, amely egyszerűbbé, kényelmesebbé teszi üzemeltetését, mint az elektromos szivattyú, digitális átfolyásmérő, automata töltőpisztoly, ajtó a tömlő és a pisztoly megfagyása ellen, mechanikus szintjelző, homokszűrő. Ennek köszönhetően használata kényelmes, és karbantartása könnyű.

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!