Búcsút inthetünk a benzines és dízeles autóknak?

benzines

Nem kell megijedni, még nem ma! Csak” 13 év múlva. Az Európai Unió ugyanis elfogadta a jogszabályt, amely 2035-től gyakorlatilag betiltja az új benzin- és dízelüzemű autók értékesítését – számolt be a hírről a Portfolio, a Reutersre hivatkozva. Ezzel az EU egyértelmű célja az elektromos járművekre való átállás felgyorsítása, illetve az éghajlatváltozás elleni küzdelem fokozása. 

Az uniós országok, az Európai Parlament és az Európai Bizottság megállapodtak abban, hogy az autógyártóknak 2035-ig 100 százalékos széndioxid-kibocsátás csökkentést kell elérniük. Ennek értelmében a 27 országot tömörítő blokkban lehetetlenné válik az új, fosszilis üzemanyaggal működő járművek értékesítése. 

A megállapodás azt is magában foglalja, hogy a 2030-tól értékesített új autók széndioxid-kibocsátását a 2021-es szinthez képest 55%-kal kell csökkenteni. 

A jogszabály az EU éghajlat-változási céljait tartalmazó uniós intézkedéscsomag egyik fő pillére.

A változásokhoz a benzinkutaknak is alkalmazkodni kell!

Minden jel arra utal, hogy a hagyományos értelemben vett benzinkutak a jövőben nem lesznek életképesek. Hosszú távon tehát csak azok a vállalkozók érhetnek el sikereket, akik a hagyományos hajtóanyagok keresletcsökkenésére, illetve a vásárlói igények változására fel tudnak készülni. 

Látható, hogy a nagyvállalatok már elkezdték átalakítani töltőállomásaikat. Hazánkban is egyre több kútnál lehet a hagyományos hajtóanyagtípusok mellett árammal is töltekezni. De nem csak ez az egyetlen fejlesztés, amire szükség mutatkozik. Az automatizált, a felgyorsított, a siető társadalomhoz illeszkedő megoldásokból is egyre többet látni a kutakon, amelyekkel nem mellesleg jelentős költségmegtakarítás érhető el. 

Ma már senkinek nincs ideje arra, hogy kígyózó sorokon rágja át magát, míg végre feltöltheti autója üzemanyagtartályát. Épp ezért egyre népszerűbbek az olyan automatizált fizetési megoldások, amelyek által elkerülhető, hogy a vásárlók a boltban szuszakolódva várjanak a sorukra, míg végül fizethetnek. 

A Multicore Kft.-nél mi folyamatosan azon dolgozunk, hogy partnereink a lehető legkorszerűbb technológiákkal tudjanak lépést tartani a kor elvárásaival, ezáltal biztosítva hosszú távon is sikerüket. 

A fejlesztésekben nincs megállás! 

Legújabb fejlesztésünk, az App&Tank immár üzemkész! Megoldásunk lehetővé teszi, hogy a benzinkút költséges rendszerek nélkül, korszerűen és takarékosan üzemeljen. Az applikációs fizetési lehetőségnek köszönhetően ugyanis sem emberi erőforrásra, sem pénztárgépekre, sem a komoly befektetést igénylő tankolóautomatákra nincs szükség. A működéshez mindössze egy kútoszlop kell, illetve az arra felhelyezett QR-kód, amely beolvasásával könnyedén át is lehet esni a fizetési procedúrán.  

Tudjon meg többet az App&Tank-ról és korszerűsítse töltőállomását beruházásmentes konstrukcióban! >>>

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!