Konténerkút vásárlása előtt áll? Ezekről tudnia kell!

A mobil benzinkút egy rendkívül hasznos létesítmény, amely a jelentős járműparkkal rendelkező vállalatok munkáját nagyban megkönnyíti. A tankolási folyamatot gyorsítja, egyszerűsíti és költséghatékonyabbá teszi, miközben nagyfokú kényelmet biztosít.

Van azonban néhány elengedhetetlen szabályozás, amit érdemes tudnia, ha azon gondolkozik, hogy vállalata számára saját kutat vásárol.  

A konténerkút engedélyköteles!

A konténeres üzemanyagtöltő állomás használata csak abban az esetben lehetséges, ha megkapta az előírt engedélyeket. A papírok beszerzése több lépésből áll. Az ügyintézési folyamat során meg kell kapnia: a létesítési engedélyt, a hatósági szakvéleményeket, valamint a használatbavételi jogosultságot is. Mindezek nélkülözhetetlenek a konténerkút igénybevétele előtt.

Az engedélyeztetési folyamatot minden esetben újból kell kezdeni, amennyiben új területre szállítja a kutat. Tehát a használhatósága csak arra az adott területre érvényes, amelyre megkapta a jóváhagyást. A kút csak bizonyos helyekre és környezetbe telepíthető. Ezekre az előírásokra oda kell figyelni, ugyanis a felelőtlen üzemanyag tárolás kockázatot jelenthet.

Szigorú szállítási kikötések vannak!

A konténerkút mobilis, azonban csak szigorú feltételek figyelembevétele mellett megengedett az áttelepítése. Az üzemanyagot nagy mennyiségben nemcsak veszélyes, hanem tilos is szállítani. A konténerkút kizárólag az üzemanyag tárolását teszi lehetővé, a fuvarozását nem!

Természetesen ez nem azt jelenti, hogyha egyszer letette egy pontba a töltőállomást, soha többé nem mozdíthatja el onnan. Az üres konténerkút szállítható, a speciális engedélyek, illetve az optimális eszközök birtokában. Tehát, ha cége új telephelyre költözne, semmiképp ne próbálja segítség nélkül megoldani a konténer áttelepítését, hiszen ehhez specifikus szaktudás szükséges.

Amennyiben cégének változik a munkaterülete, kérje szakembereink segítségét, mi segédkezünk a mobil kút szakszerű mozgatásában. Az engedélyeztetési ügyintézésben is támogatjuk ügyfeleinket, hogy minél gyorsabban kézhez kapják a szükséges papírokat.

A Multicore Kft.-nél modern technikai felszereltséggel várjuk partnereinket! Az Optimum Line és a Professional Line konténerkutak a legjobb minőséget képviselik.

Benzinkút technikai kérdéseivel keresse bátran szakembereinket!

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!