Milyen lesz a jövő töltőállomása? Nézze meg velünk!

Az óriás léptekkel változó világban bizony az üzemanyag-kereskedelem és ezáltal a benzinkút technológia, illetve a benzinkutak megjelenése is megváltozhat. Az elektromos autózás, az alternatív üzemanyagok térhódítása és az új közlekedési formák megjelenése jelentős változásokat idézhet elő. Mindezek mellett még erősen hatással lehet erre az átalakulásra az is, hogy a személyes kényelem és ennek kielégítésére szabott szolgáltatások különböző és különleges tendenciákban nyilvánulnak meg. Ide tartozik a zöld rendszám használata, az elektromos buszok forgalomban való megjelenése és az online kereskedelem népszerűsége is.

Mindezek a benzinkutak megjelenését, kihasználtságát

és technológiáját is megváltoztathatják majd.

De mégis, hogy fog kinézni a modern jövő benzinkútja?

És hogy tud Ön részt venni ebben az innovációban?

Annyi biztos, hogy aki tartani akarja a lépést, annak a kínálatot is szélesítenie kell,

új termékeket és szolgáltatásokat kell felvennie a töltőállomás repertoárjába!

  • A tankolás, mint élmény

A technológia fejlődésével és így a benzinkutak átalakulásával a tankolás már több lehet, mint szimpla gyakorlati tevékenység. Tekintsen erre úgy, mint egy élményre, egy olyan szolgáltatásra, ami azonnal és akár speciálisan, egyedi módon szolgálja ki a fogyasztót.

Már most nagyon népszerűek a kezelőszemélyzet nélküli töltőállomások és a technológiai utópia szerint ezek még inkább elterjedhetnek. E mellett a jól ismert törzsvásárlói programok és promóciók napjainkban egyre inkább személyre szabottak, ez előlegezi meg, hogy a nem is olyan távoli jövőben talán már nem csak élelmiszert és egyéb terméket tudunk majd házhoz rendelni, hanem akár üzemanyagot is, ahogy ezt többen meg is jósolják.

A nagy átmenő forgalommal rendelkező benzinkutakon érdemes lesz plusz szolgáltatásokat bevezetni, amelyek szintén azt segíthetik elő, hogy a töltőállomás egy élményt, egy szolgáltatáscsomagot ígérjen. Például, amíg megtankolja vagy feltölti a fogyasztó az autót, addig megebédel vagy elmegy a postára.

  • Töltés indul!

Az elektromos autók elterjedésével érdemes lehet bevezetni az elektromos töltést a kutakon is. Ehhez természetesen szükség lesz technológiai beruházásra, hiszen a nagyfeszültségű hálózat és a töltők elhelyezése csak speciális körülmények között lehetséges. Ehhez kapcsolódhat az a szolgáltatás is, hogy egy üzemeltető vállalni tudja a töltők kiépítését és azok szervizelését is, mint most a tankoló automaták esetében.

  • Mobilitás, elérhetőség, kiszolgálás bárhol és bármikor

A fogyasztók szokásai alapján az üzemeltető már előre fel tud készülni, hogy időben, sokszor előre kiszolgálja a vásárló igényeit. Például ilyen innováció lehet a szervizelésre való figyelmeztetés, egyéb kereskedelmi vagy szórakozással kapcsolatos szolgáltatások bevezetése. A carsharing alapú közlekedés elterjedésével a fogyasztónak majd arra is igénye lehet, hogy bárhol fel tudja tölteni az autót vagy ott is tudja hagyni, hogy más közlekedési eszközzel menjen tovább, mondjuk rollerral vagy elektromos biciklivel. Így akár még közlekedési elosztóként is tudna működni egy töltőállomás.

  • Részleges profilváltás

Ennek a jövőbeli innovációnak úgyis részese tud lenni, ha csak részben változtatja meg töltőállomása profilját.  Például, tankolni csak kezelőszemélyzet nélküli automatánál lehet majd és a benzinkút boltszekciója pedig, mint szolgáltató center működne, ahol lenne posta, vegyesbolt, akár még szépségszalon is. Egy ilyen részleges profilváltásnál még az is lehetséges lenne, hogy külön parkolót alakítson ki az elektromos autóknak, ahol tölteni is lehetne az autókat, amíg az ügyfél mondjuk a fodrásznál hajat vágat.

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!