Mobil fizetés a benzinkúton is

A kényelem, a könnyű kezelhetőség és a gyors ügyintézés lehetősége miatt egyre terjedtek az elektronikus fizetési módozatok, így a mobiltelefonon történő vásárlás is. A bankok mobilos alkalmazásai, valamint a készülékeink biztonsági megoldásai is egyre könnyebbé teszik a pénztárca nélküli fizetést. Így a vásárlónak akkor sem kell kétségbe esnie, ha például tankolás után veszi észre, hogy otthon felejtette a pénztárcáját. Ma már számos esetben megoldható a vásárlás pusztán az okostelefonunk használatával. Míg a benzin vásárlás tekintetében kiegyenlített a nemek közötti megoszlás, addig az alternatív megoldásokat jellemzően férfiak veszik igénybe egy hazai vonatkozású kutatás szerint.
A felmérés szerint a fiatal (18-39), felsőfokú képzettséggel rendelkező budapesti férfiak érdeklődnek leginkább az elektronikus fizetés lehetősége iránt. Ez a tendencia, így a potenciális vásárlók köre is fokozatosan bővül az idősebb generáció tagjaival. Érdemes tehát idejében felkészülni a benzinkutakon is a növekvő igényekre.

Azonnali kültéri fizetés

A mobilos vásárlás üzleti előnye többek között az, hogy lehetővé teszi az állomáson az azonnali, kültéri fizetések lebonyolítását. A rendszer összeköttetést biztosít a különböző mobil fizetéses alkalmazásokkal, be lehet kapcsolni a hálózatba más gyártók és szolgáltatók alkalmazását is. Mára már több mint 750 állomáson működik általános Tokheim (MPR szoftverű) mobil fizetés alaprendszer. A rendszer egyszeri állomásonkénti licencdíj, vagy az állomásonkénti éves díj keretében működik, amely tartalmazza az állandó kapcsolat üzemeltetését és karbantartását is. A szolgáltatáshoz egy Mobile Payment Processing Application (MPPA) mobil fizetési applikáció használata szükséges.

Egyszerű kommunikációs folyamat

  1. Ügyfél megérkezik az állomásra telefonján aktivált mobil fizetési szoftverrel.
  2. A mobil eszköz kommunikál az (MPPA) applikációval, hogy tranzakciót kezdeményezzen.
  3. A fizetés kezelése érdekében, az applikáció kapcsolatba lép a fizetési host központtal.
  4. A töltőállomás fizetőrendszere (Fuel Homebase ) és az applikáció egymással kommunikál és végrehajtja a következőket: Állomásadatok lekérése bejelentkezéssel, töltőpont tranzakció engedélyezésének bekérése, töltőpont lefoglalása és szabaddá tétele. A rendszer kérheti az üzemanyag fajta és az elérhető engedmények kiválasztását.
  5. Ha a tankolás megtörtént, a Fuel Homebase  összeállítja a tranzakciós adatokat. Ez már tartalmazhatja a dedikált engedményeket is. Az applikáció kezdeményezi a banki elektronikus átutalást, míg a Fuel Homebase  biztosítja a bizonylati adatokat. A rendszer záráskor napi jelentést készít.
  6. Fuel Homebase  vezérli a kútoszlopot (és a többi fizetési módot).
  7. A kezelő beállítja az eladási árakat, vagy fogadja az értékesítési adatcsomagokat fizetési módra bontva.

Okos rendszer számos előnye

A rendszer telepítésekor naplózási célból lista készül az elfogadott kártyákról. Az ismeretlen kártyákat „egyéb” kategóriába soroljuk. Az állomás vezérlő a bizonylatot a kültéri fizetéshez beadott tartalommal és formátumban készíti el. Az MPPA pedig megjelöli, hogy ÁFA-s számla vagy csak bizonylat készüljön.

Az okos mobil fizetési rendszer működtetésével csökkentheti alkalmazottai feladatait, akik így egyéb tevékenységekre tudnak koncentrálni.

Kérjen bővebb tájékoztatást a mobil fizetési rendszer telepítéséről most, fejlessze tovább szolgáltatását miközben egyszerűsíti működését!

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!