Nem kopogtat, egyenesen dörömböl az ajtónkon a benzinkutak jövője?

benzinkutak jövője

Szeptember végén bombaként robbant a hír, hogy van egy európai ország, ahol előfordulhat, hogy már 2022-ben nem adnak el egyetlen új tisztán belsőégésű motoros autót sem.

Norvégia eredetileg a 2025-ös évet tűzte határidőként, amikor a benzines és dízeles autókat végleg kivezetik a piacról. A Norvég Automobil Szövetség friss elemzése szerint azonban – ha a jelenlegi trend folytatódik –, már jövő áprilisra senki sem akar új belsőégésű járművet vásárolni.

Azt mindenképp meg kell említeni, hogy az országban az elektromos autók népszerűségéhez a szabályozások is hozzájárulnak. A belsőégésű autókra meglehetősen magas adózási előírások érvényesek, amelyek alól az elektromos meghajtású járművek mentességet élveznek.

A norvég helyzet korántsem az európai átlagot mutatja!

Az Európai Autógyártók Szövetsége által közölt statisztikák szerint 2021 második negyedévében az összes eladott új autó több mint 60%-a volt benzines vagy dízeles. Ugyanakkor minden jel arra utal, hogy a tisztán elektromos autók egyre nagyobb tömegeket hódítanak meg. Ez a folyamat a jövőben várhatóan csak gyorsulni fog.

Az autóipar is új távlatokat célzott meg!

Az autógyártókra évek óta nagy nyomás helyeződik a folyamatosan szigorodó károsanyag-kibocsátási normák miatt. Az autóipar emiatt egyértelműen elmozdult a részben vagy egészben elektromos meghajtású járművek irányába. A legnagyobb márkák egymás után jelentik be a teljesen elektromos átállás céldátumait, sőt már a belső térben használt anyagokat is fenntartható alternatívákkal kezdik helyettesíteni.

Ezzel együtt a töltőállomások átalakulására is számíthatunk!

Hiába az elektromos autók térhódítása, a hagyományos hajtóanyagok valószínűleg még sokáig az életünk részei maradnak. Amennyiben nem kényszerítik az embereket szigorú szabályozások a változásra, sokan kitartanak majd régi járgányuk mellett.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy töltőállomását nem kell az új igényekhez igazítania!

A benzinkutak túlélése azon múlik, hogy mennyire sikerül azokat a legújabb trendekhez alakítani. Ha hosszú távon gondolkodunk, csak azok a vállalkozások maradhatnak fenn, illetve fejlődhetnek, amelyek az innovációkhoz folyamatosan alkalmazkodni tudnak.

Ahogy az autóipar és a sofőrök igényei is folyamatosan változnak, úgy alakítsa töltőállomását is! Így nem kell tartania attól, hogy vállalkozása egyszer csak csődöt mond.

A Multicore Kft.-nél mi azon dolgozunk, hogy partnereink a lehető legkorszerűbb technológiákkal tudjanak lépést tartani az aktuális kor elvárásaival!

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!