Sorozatgyártáson a repülő autók! Hogyan alkalmazkodhatnak ehhez a töltőállomások?

repülő autók

Megkapta a repülési engedélyt az a szlovák jármű, amely egyszerre képes a levegőben és az utakon is közlekedni – számolt be az innovációról többek között a Totalcar is. A Aircar névre hallgató autót már sorozatgyártásra is bocsátják. 

Az Aircar sem repülőgépnek, sem autónak nem szokványos jelenség. A földön haladva a szárnyait a karosszéria oldalával párhuzamosan, hosszában kettéhajtva tárolja, méretét tekintve pedig igen terebélyes. A jármű fülkéje a méretéhez képest kifejezetten szűkösnek mondható, a teljes hossz alig harmadát teszi ki. Így mindössze csupán két személy számára van benne férőhely. 

Akár egy sci-fi filmben, az autó egyetlen gomb megnyomásával, három perc alatt repülőgéppé képes változni.

A különleges jármű kialakítása és működése az alábbi videóban meg is nézhető. 

Önt nem emlékezteti ez a jármű valamire? Én azt hiszem, tudom honnan merítette Stefan Klein az ötletet… Nézze csak!

Stefan Klein, a cég alapítója és vezetője szerint a szlovák hatóságtól megkapott engedély birtokában egy hatékony repülő autó sorozatgyártása indulhat meg. 

Az autó prototípusa 2021 júniusában tette meg az első sikeres útját Nyitra és Pozsony között. A 80 kilométeres távot mindössze 25 perc alatt sikerült teljesítenie – háromszor olyan gyorsan, mint egy átlagos személyautó. 

A nagyjából egy tonnás járművet egy 1,6 literes, 140 lóerős BMW benzinmotor hajtja. 

Hogyan alkalmazkodhatnak a töltőállomások a hihetetlen innovációkhoz?

A benzinkút tulajdonosoknak mindössze egy dolguk van: fel kell venniük a versenyt a technika fejlődésével! Szolgáltatási körüket a vásárlói szokásokhoz, illetve az innovációkhoz kell, hogy alakítsák. 

Amennyiben a korszerűsítésekkel tartani tudják a lépést, nem érheti őket meglepetés. Így nem kell egyszerre egy nagy beruházást meglépni, fokozatosan illeszteni lehet a benzinkutat az újdonságokhoz. 

Egyes korszerűsítéseket – ha valaki időben elhatározza magát – akár beruházásmentesen is meg lehet lépni! 

Ilyen az App&Tank is, amelyet a benzinkutas fizetés megreformálása céljából hoztuk létre. A mobilapplikáció segítségével a kutakon gyorsan, egy QR-kód beolvasása által át lehet esni a fizetési procedúrán. Így a hosszan kígyózó sorokkal, a türelmetlen autósokkal nem kell számolni többé!

Zárkóztassa fel töltőállomását Ön is a korszerűsítésekhez, hogy semmi ne érhesse váratlanul, még egy repülő autó sem! 

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!