Tartályhitelesítés 3D technológiával

A 3D technológia ma már nem számít újdonságnak, de alkalmazása egyelőre hagyományosnak sem mondható a benzinkút technológia területén. 2017-ben a Multicore Kft. vezette be elsőként a lézeres tartályhitelesítést Magyarországon. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által jóváhagyott, egyedülálló lézeres tartályhitelesítő technológia a földalatti tartályok hitelesítésekor nagymértékben megkönnyíti munkát és lehetővé teszi a nagypontosságú mérést.

A Tokheim által gyártott 3D lézer technológia bármely más eljárással dolgozó mérőeszközzel összehasonlítva hihetetlen nagy pontosságot biztosít. Másodpercenként több tízezer pontot képes felmérni a műszer, ebből az adattömegből pedig a hozzárendelt szoftvernek köszönhetően akár már a következő másodpercben kész felvételek, pontos adatok állnak a szakemberek rendelkezésére.

A 3D előnyei

Ez a berendezés lehetővé teszi egy földalatti tartály (légtér) képességének mérését felülről történő mérését. A felmérés eredményeként rendkívül pontos adatokat kapunk, amik segítségével elvégezhetők a köbtartalom-számítások. Előnye, hogy a rendszer automata, felhőpontos lézertechnológián alapul, gyors és környezetbarát eljárás, hiszen nem szükséges a hitelesítéshez a tartályokat feltölteni. Fontos, hogy az elektromos alkatrészek hiánya miatt a 3D lézeres mérőberendezés gyúlékony folyadékok vagy gőzök jelenlétében is használható a tartályokban.

Hogyan működik?

A 3D lézeres technológián alapuló térszkennerek hordozható, könnyen felállítható és kezelhető berendezések. Egy motor által elforgatott, csavarozott vagy tolófogas mérőpálca a kubárból belép a tartályhajóba, lehetővé téve a tengelyirányú és sugárirányú értékek azonosítását. Az adatokat ezt követően a szoftver azonnal feldolgozza és meghatározza az ellenőrzött tartály kapacitását.

A hitelesítési rendszer megfelel a TEX tanúsítás EX II G Ex px IIC T4 Gb szabványainak.

Ha önnek is szüksége van gyors, precíz tartályhitelesítési technológiára, keresse a Multicore Kft. szakembereit bizalommal!

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!