A tankolóautomatáké a jövő?

tankolóautomata

A töltőállomásokon, ahogy manapság már a legtöbb területen, rendkívül gyors ütemben jelennek meg az újabbnál-újabb fejlesztések, innovációk. Néhány, amilyen gyorsan felüti a fejét, úgy el is tűnik, viszont vannak olyanok is, amelyek gyökeret eresztenek és maradandóan átalakítják a benzinkutak működését. Utóbbi csoportba tartozik a tankolóautomata.

Az automatizált tankolást újszerű megoldásnak tekintjük, azonban története régebbre nyúlik vissza, mint gondolnánk.

A tankolóautomaták őse az éjszakai tankbox, amely az 1950-es évek újdonsága volt. A szerkezet működése rendkívül egyszerű: az előre megvásárolt kulcs egy trezort nyitott, amiben egy 5 literes kanna állt, tele üzemanyaggal.

Az első, maihoz hasonló automaták gyártása csak a ’90-es években kezdődött el. Ekkor még úgy működtek, hogy a szerkezetek azonosították a járművezetőket és a belső memóriájukba rögzítették a kiadott üzemanyag mennyiségét. A tankolóautomaták fejlődésében nagy áttörést jelentett a 2007-es év, amikor már felhőalapú tárolásra álltak át.

Hová fejlődött az automatizált tankolás?

A legfejlettebb kültéri fizetési rendszerünk ma a Crypto VGA Tokheim tankolóautomata. A forradalmi érintőképernyő gyors és egyszerű fizetést tesz lehetővé. Az intuitív képernyőn megjelenő grafikák érthetően irányítják a végfelhasználót a terhelési, hitel- és üzemanyaghűség-kártya folyamatokon keresztül.

A Crypto VGA hihetetlenül biztonságos tranzakciós lehetőséget kínál, ugyanis a legújabb PCI-jóváhagyásokkal és csalásellenes megoldásokkal is rendelkezik.

Mit hozhat a jövő?

Az előrejelzések azt mutatják, hogy az automatizált, felgyorsított tankolás egyre nagyobb térhódításba kezd, így várhatóan a benzinkutak működtetése minimális emberi erőforrást igényel majd.

A kényelem, a könnyű kezelhetőség és a gyors ügyintézés miatt egyre nagyobb igény mutatkozik a felhasználók részéről az olyan rendszerek iránt, amikkel kényelmesen és gyorsan lehet üzemanyagot vásárolni.

A tankolóautomata jövője nem kérdéses. Egyelőre azonban a beruházásigényes tankolóautomaták gátolják a térhódítást, de már nem sokáig.

A Multicore-nál mi minden nap azon dolgozunk, hogy korszerű, felhasználóbarát fejlesztésekkel álljunk elő és szolgáljuk ki megbízóink igényeit.

A jövő nincs is olyan messze, mint gondolnánk, néhány héten belül meg is csillantjuk az egyik szeletét…

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!