Személyzet nélkül működő töltőállomás? Közelítünk hozzá!

tankolóautomata

A technológiai újdonságok a legtöbb szektorban, így a benzinkúttechnika terén is afelé irányulnak, hogy a munkafolyamatok egyre inkább automatizálhatóak legyenek. Így ma már nem elképzelhetetlen az sem, hogy a benzinkutak teljes mértékben önműködően üzemeljenek. A fejlődési irány adott, a kérdés csak az, hogy mennyire vagyunk messze a személyzet nélküli benzinkutaktól és mit adhat nekünk az automatizálás? Derítse ki cikkünkből!

Tankolóautomata – az okos benzinkutas

Az önműködő benzinkút lényeges alkotóeleme a tankolóautomata, amely fejlett informatikai rendszerének köszönhetően megbízhatóságot és könnyed ellenőrizhetőséget kínál. Az emberi munkára csak a felügyelés és a szervizelés során van szükség. Az adminisztratív feladatokat mind elvégzi, az üzemanyagkészletet folyamatosan figyeli, nyilvántartja, hogy mennyi fogyott és, hogy mikor van szükség a pótlásra. Az információkat egy központi számítógép gyűjti és összegzi, anélkül, hogy ebben bárkinek bele kellene avatkoznia.

A tankolóautomata az említetteken kívül is rengeteg feladatot képes ellátni. Például biztosítja az adatok felhő alapú tárolását és leállítja a tankolást, ha a töltőpisztoly nincs a betöltőnyílásban. Mindezek mellett vannak egyéb kiemelhető tulajdonságai is, amelyek az üzemi tankolóautomaták esetében nyernek értelmet. Ilyen többek között az, hogy képes érintés nélkül azonosítani a tankoló személyt, illetve gyorsan, kártyával felismeri a járműveket.

A kezelőszemélyzet nélküli tankolás nemcsak üzemi, hanem közforgalmi alkalmazásra is tökéletes.

tankolóautomata

Kamerarendszer – a mindent látó biztonsági őr

A benzinkúton történő kockázatos események megakadályozásáról, leállításáról automatizált videórendszer gondoskodhat. A digitális fényképezőgép-felügyeleti rendszerhez tartozó applikáción keresztül akár a nap 24 órájában, telefonon ellenőrizhető, hogy mi történik a töltőállomáson.

A legprofibb videórendszerek arra is képesek, hogy minden tranzakció mellé külön fájlba gyűjtsék a felvételeket. Ezzel számottevő idő spórolható meg, ugyanis bármi történjék, nem kell a felvételrengeteg között kutakodni.

Az okos biztonsági rendszerhez a tankolóautomaták, a tűzjelzők és a tartálypanelek is hozzárendelhetők. Így egyetlen felületen, bárhonnan ellenőrizhető, hogy a benzinkúton minden rendben működik-e.

A két legfőbb terület, tehát a tankolás és a biztonsági rendszer már automatizálttá tehető. Ezek pedig a folyamatok gyorsítását, egyszerűsítését teszik lehetővé. De az, hogy meddig kell még várnunk a töltőállomások teljes automatizálásáig, azt még nem tudni. Egy biztos: technikai fejlettségben már nem állunk messze tőle.  

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!