Mit hozhat a 2022-es év a hazai benzinkutak számára?

benzinkutak

Az idei évben volt aztán minden: AdBlue hiány, hihetetlen üzemanyagár emelkedés, benzinárplafon, ebből adódó, jelentősen csökkent árrés, akár veszteséges működés, töltőállomások üzemeltetésének esetleges átvétele és még sorolhatnánk. A benzinkút tulajdonosoknak, a szektor szereplőinek nem volt egyszerű, gondtalan évük.

Ki így, ki úgy, átlendült az év nehézségein, abban azonban biztosan mindannyian egyetértünk, hogy egy szebb, könnyebb 2022-es évre vágyunk.

Mi várható jövőre? Vajon az üzemanyagár maximalizálását februárban eltörlik? A régi rend visszaáll? Az AdBlue-ból nem lesz többé hiány? Az állapotok végre normalizálódnak? Önben is rengeteg gondolat, kérdés merül fel a jövőt illetően?

Bár varázsgömbünk nincs, így biztosat állítani nem tudunk, de nézzük, hogy a trendek mit jeleznek előre, vajon mit hozhat a 2022-es év a benzinkutak számára?

Három hónapnál is tovább maradhat a maximalizált benzinár?

November 15-én lépett hatályba a rendelet, amely értelmében három hónapra 480 forinton maximalizálja a benzin és a gázolaj árát a kormány. Egyelőre!

A benzinárplafon érvényességének ideje akár meg is hosszabbítható, legalábbis ennek a lehetősége abszolút fennáll. Ennek szükségessége azonban kérdéses, hiszen ahogy csökkent a nemzetközi piacon a kőolaj ára, úgy magától 480 forint alá süllyedt a magyar benzinár is. Így, ha nem történik valami váratlan fordulat, nem lenne szükséges meghosszabbítani a benzinplafont, legalábbis úgy tűnik, hogy ennek semmi jelentősége nem lenne.

Az AdBlue beszerzése miatt nem kell aggódni többé?

A dízel üzemanyagokhoz szükséges AdBlue adalék októberben vált hiánycikké. A helyzet olyannyira komoly volt, hogy Európa legnagyobb AdBlue-gyártója nem fogadott új megrendeléseket, a második legnagyobb gyártó csökkentette a termelést, a harmadik pedig egy az egyben leállt.

Az adalékanyag hiánya, majd a pánikfelvásárlás nagy port kavart, a helyzet normalizálódásáról azonban nem sok szó esett. Úgy tűnik az AdBlue hiánynak búcsút mondhattunk és reméljük, hogy ez a probléma a 2022-es évben sem tér vissza. Az árak azonban jelentősen megnőttek.

Az innovációk egyre nagyobb utat törnek maguknak!

Ahogy arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk, a jövő a töltőállomások átalakulását, automatizálását – ezzel együtt optimalizálását – hozhatja magával. A tankolás a korszerűsítéseknek köszönhetően folyamatosan csak egyre gyorsabbá, egyszerűbbé és kényelmesebbé válik. De hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, ki is emelnénk egy konkrét fejlesztést, amely 2022-ben válik majd élessé.

Az App&Tank egy olyan szolgáltatás, amellyel a töltőállomásokon gyorsan és érintésmentesen, mobillal lehet fizetni vagy bármilyen engedélyeztetési eljárást indítani. Modern és kényelmes alternatívája a hagyományos tankolóautomatáknak. A fejlesztés bármelyik ismert rendszernél gyorsabb. A klienseknek csak le kell tölteniük az applikációt, ahova az adataikat előre felvihetik. Így a benzinkúton csak néhány kattintásra van szükség és véget is ért a tankolás! Ennek a fejlesztésnek köszönhetően alapjaiban változhat meg a tankolási procedúra. Mindez ráadásul a benzinkutak számára teljesen beruházásmentesen!

A 2022-es évet mi pozitívan látjuk, reméljük, hogy a benzinkutak vonatkozásában a várakozásaink beigazolódnak.

A Multicore teljes csapata mindenkinek nagyon sok sikert kíván a következő évben!

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!