Benzinkút telepítési tudnivalók

Nem is olyan régen még csak vágyálom volt egy magán tankoló állomás telepítése. Egy évtizeddel ezelőtt egy ilyen mértékű fejlesztés az engedélyeztetés, a magas beruházási és működtetési költségek miatt szinte elérhetetlen volt magánemberek számára. A benzinkút üzemeltetés, mint minden vállalkozás odafigyelést és törődést igényel, de ma már elérhető az Ön cége számára is! Töltőállomás telepítésekor azonban jóval több tényezőt kell figyelembe venni, mint egy átlagos beruházás esetében.

Jogszabályok betartása

Bizonyos feltételek mellett a magán töltőállomás telepítése már szinte bárki számára elérhető. Ezeket a feltételeket több jogszabályban szabályozza a jogalkotó, ezért a benzinkút üzemeltetési pályázat megírása előtt érdemes az összes jogi előírásról tájékozódni.  A benzinkút üzemeltetés fokozottan tűz- és robbanás veszélyes anyagok kezelésével jár, ennek megfelelően szigorú jogszabályi feltételei vannak a töltőállomás létesítési, elhelyezési és védő távolságainak valamint a telepítendő berendezések műszaki megfelelőségének. Ezek a jogszabályok meghatározzák azt is, hogy milyen feltételeknek kell eleget tenni ahhoz, hogy a beruházó megkaphassa a létesítési, majd később a használatba vételi engedélyt.

Megfelelő terület kiválasztása

A biztonság elsőrendű szempont, hiszen a gyúlékony üzemanyag fokozottan robbanásveszélyes.
Így az erre vonatkozó jogszabályoknak maximálisan meg kell feleljen a kiválasztott terület. Fel kell tudni mérni a helyszín tulajdonságait a benzinkút üzemeltetési pályázat benyújtása előtt, ugyanis nem lehet akárhol megépíteni a töltőállomást, ahol veszélyes anyagok kezelése zajlik majd. Számos feltételnek kell egyszerre teljesülnie ahhoz, hogy egy helyszín megfelelőnek bizonyuljon. Laikus beruházóknak érdemes a terület felméréséhez szakember segítségét kérni. A kiválasztott helyszín vizsgálatához a Multicore Kft. szakértő segítséget nyújt. Kollégáink a jogszabályokban előírt összes szempontra kiterjedő, részletes elemzést készítenek tervei megvalósításához.

Költségvetés és üzleti koncepció

Amennyiben a szakértői felmérés alapján a terület alkalmasnak bizonyul benzinkút üzemeltetésére, úgy a következő lépés a költségvetés elkészítése. Az üzemanyag nem egy olyan termék, amit ha olcsóbban kínál, többen fogják venni, ezért átfogó tervre lesz szüksége a sikeres üzemeltetéshez. Az üzleti terv készítésekor a finanszírozási lehetőségeket, a várható forgalmat és bevételeket is szükséges figyelembe venni. Ebből fogja látni a beruházó, hogy mikorra várható a befektetés megtérülése.
Az üzleti tervezés és a költségvetés elkészítésében olyan tapasztalt kollégáink állnak rendelkezésére, akik számos sikeresen üzemelő töltőállomás tervét készítették már el.

Mindenképp megéri

Ha Ön járműparkot üzemeltet, akkor mindenképp érdemes elgondolkodnia a magánkút létesítésén. Az automata benzinkút telepítés az egyik legegyszerűbb módja a járművek hatékony üzemanyag-ellátásának. Mivel a működtetéséhez nem lesz szüksége munkaerőre, ezért a személyzet nem követhet el visszaélést a cég kárára. Kizárólag azonosítás után lehet tankolni kártya segítségével. A benzinkút üzemeltetési pályázat és kivitelezés szakembereink segítségével egyszerűbb, mint gondolná! Forduljon hozzánk bizalommal!

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!