Automatizált tankolás – jövő vagy már jelen?

A technológiai fejlesztések a benzinkúttechnika terén is egyre inkább arra irányulnak, hogy minél kevesebb beavatkozással, minél automatizáltabban működjenek a folyamatok. De jövőről vagy jelenről beszélünk? Mennyire elérhető egy személyzetet nem igénylő töltőállomás napjainkban? Olvasson tovább a válaszért!

 

Számos technológia elérhető már, amelyek segítségével nem csupán személyzet nélkül, vagy minimális személyzettel, de akár úgy is üzemeltetheti töltőállomását, hogy ott sincs a helyszínen. Az alábbiakban bemutatunk néhányat ezek közül.

 

Tankolóautomaták

A tankolóautomaták legnagyobb előnye, hogy a nap 24 órájában, pontosan, és könnyedén nyomon követhetően képesek kiszolgálni a vásárlókat, bármilyen szükséges személyzet nélkül. A mai, modern tankolóautomaták – a felhő alapú rendszereknek köszönhetően – az üzemanyag kiadásán felül már bőven több funkciót kínálnak elődeiknél, amivel hatalmas szabadságot nyújtanak az üzemeltető részére.  Bankkártyával, üzemanyag kártyával és készpénzzel is használhatóak, ennek következtében nincs szükség pénztárosra, kútkezelőre. Legfejlettebb kültéri rendszerünk forradalmian új érintőképernyővel is rendelkezik, a még gyorsabb és egyszerűbb kiszolgálás érdekében.

Kiértékelő szoftver

Az automatizált tankolásnál szükséges a kontroll feladatok beiktatása. Ilyenkor az azonosítás után az üzemanyag elszámolásához és az üzemanyag felhasználásának nyomon követéséhez további információkat kérhet be a rendszer. A berendezés mellett egy olyan kiértékelő szoftver segíti a működést, amin rögzíti a megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználókat, lekérheti az adott időszak tankolási információját és figyelheti a járművek üzemanyag felhasználását. Mindemellett ellenőrizheti a tartály, vagy tartályokba betárolt üzemanyag mennyiségének változását is. Ezáltal a berendezés automatizálja az üzemanyagkúton zajló összes folyamatot. Mindezt 24 órában, megbízhatóan.

Biztonsági rendszer

A biztonságról és a kockázatos események megakadályozásáról automatizált videórendszerrel gondoskodhat. A Tokheim EYE videórendszer – külön erre a célra kifejlesztett – applikációjával a nap 24 órájában, bárhol tudja ellenőrizni, hogy mi történik a benzinkutakon a saját telefonján. A rendszer minden tranzakció mellé egy fájlba gyűjti a hozzá tartozó felvételeket, amivel rengeteg időt spórolhat, hiszen nem kell felesleges felvételeket átnéznie. A könnyű keresést a rendszer azon funkciója teszi lehetővé, amivel a tankolás felvétele mellé a tankolás dátumát, pontos idejét, és a bizonylat számát is hozzárendeli, így bármelyik adat alapján kereshet. A Tokhem EYE videórendszerhez hozzákapcsolhatóak a tankoló automaták, a tűzjelzők vagy az üzemanyag és tartály panelek, így egyetlen kezelőfelületen tudja ellenőrizni, hogy minden rendben működik. Kiépítéséhez nem szükséges új kamerarendszer, hiszen a legtöbb meglévő eszközre is telepíthető.

 

A Multicore Kft. felkészíti töltőállomását már a jelenben, az automatizált jövőre!

Érdekel a szolgáltatás!

Kérjük bővebb tájékoztatáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!